Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/content/04/11568104/html/quickjobs_ro/adodb/adodb.inc.php on line 894

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/content/04/11568104/html/quickjobs_ro/adodb/adodb.inc.php on line 1865

Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/04/11568104/html/quickjobs_ro/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 366
Coltul de Fun
QuickJobs

Coltul de Fun :: Sfaturi pentru Managerii de HR

Glume pe Categorii Profesionale Fun Dictionar HR Munca...nu e pentru mine Humoroscop Perle Anunturi Mica Publicitate Diverse Citate celebre Sfaturi pentru Managerii de HR Regulamentul de Ordine Interioara

Sfaturi utile pentru managerii de HR

1. Asigurati-va ca remarcati cu scrupulozitate orice greseala sau eroare produsa de oricare dintre angajati si ca i-ati atras atentia in mod sacrosant asupra acestora. Nu stricati totul multumindu-le sau felicitandu-i pentru succesele obtinute, doar nu doriti sa li se urce la cap.

2. Aveti grija sa criticati tot ce se poate critica astfel incat sa puteti spune apoi daca ceva merge prost ca Dvs. deja ati remarcat si semnalat aceasta problema dar ca nu ati fost ascultat. Lasa-ti o portita deschisa in caz ca merge bine, astfel veti fi intotdeauna de parte corecta a baricadei. La intrunirile anuale criticati virulent tot ce a mers prost anul trecut si gasiti vinovatii. Nimeni nu se va mai indoi de spiritul Dvs. de observatie sau de efortul constructiv.

3. Evitati confruntarile directe. Este mult mai eficient daca ii lucrati pe toti pe la spate. De ce sa consumati energie intr-o confruntare directa si sa riscati sa va stricati imaginea? In plus veti crea tuturor impresia ca sunteti bine informat si ca le faceti un favor transmitandu-le o "noutate". Doar sunteti de la HR!

4.Daca totusi nimeriti intr-o confruntare directa, este multe mai simplu daca utilizati urmatoarele replici:

- Sunt foarte surprins ca ai timp sa te gandesti la asa ceva! Noi ceilalti suntem prea ocupati sa muncim!

- Nu cred ca acestea sunt problemele pe care ar trebui sa te concentrezi!

- Sunt surprins ca ti-a luat doar doua zile(atat de putin) sa rezolvi aceasta problema. Noua celorlati ne ia cel putin o luna. Sunt sigur ca ceva este in neregula cu solutia propusa de tine. Du-te te rog si mai aprofundeaza apoi vino cu un raport scris si detaliat peste 3 saptamani.

5. Deprindeti subtilitatile politicii: "Usa mea este intotdeauna deschisa!". Spuneti-le tuturor angajatilor oricand aveti un prilej ca usa Dvs. este intotdeauna deschisa dar daca se intampla ca cineva sa vina intr-adevar la Dvs. informatii ca tocmai plecati la o sedinta. In felul acesta vor vedea cat de ocupat este un om de HR! In fapt, ca Manager de HR, Dvs. ar trebui sa fiti tot timpul in intalniri, doar slujiti binele comun al companiei!!

6. Priviti la ecranul computerului daca cineva va solicita o audienta, astfel veti parea foarte ocupat! Promitetii solemn: "Lasa in seama mea, ma ocup direct si personal!" si zambiti larg. Apoi uitati totul si nu intreprindeti nimic. Garantat nu va vor mai deranja data viitoare sau problema se va rezolva de la sine!

7. Nu utilizati niciodata forta fizica. Tortura psihologica si hartuirea sunt mult mai eficiente!

8. Doarece lucrati in HR toata lumea se asteapta de la Dvs. sa fiti foarte bine informat si sa impartiti aceste informatii si altora. Ce informare mai eficienta puteti face decat spunandu-le tuturor cand sunteti intrebat, cat de ocupat sunteti cu diverse proiecte!

9. Responsabilizati-va intotdeauna subordonatii: "Stiu ca esti foarte ocupat si faci multe ore suplimentare, crede-ma sunt in totalitate alaturi de tine si te inteleg. Dar toata firma se bizuie pe tine, sunt sigur ca nu vrei sa iti dezamagesti colegii in acest proiect!"